2050

ZBG helpt mensen door het bevorderen van het efficiënt produceren van voedsel, het ontwikkelen van technologie die de kwaliteit van leven van patiënten verhoogt, en het creëren van hoogwaardig vastgoed, zodat mensen kunnen wonen waar zij willen.

2022

De landbouwdivisie van ZBG is ondergebracht bij Zweegers Equipment Group, opgericht door Frank Zweegers en Gerrit van der Scheer. Zweegers Equipment Group wil investeren in bedrijven in de equipment industrie op het gebied van Agriculture, Turfcare, Construction en Industries in Europa, gevolgd door uitbreiding van de geo footprint naar Noord-Amerika.

2020

ZBG en Breevast ronden de verkoop van de Brusselse Financietoren af voor meer dan €1.2 miljard aan de Koreaanse investeerder Meritz. Het is de grootste deal voor een enkel pand ooit gedaan in België en vertegenwoordigt de omvangrijke stadsvernieuwing van dit iconische gebouwcomplex die meer dan 18 jaar geleden is begonnen.

2019

Het woningproject van ZBG en Breevast in Gallus, Frankfurt, is verkocht aan Duitse ontwikkelaar Instone na 15 jaar werk. Het is een van de grootste woningprojecten van Duitsland en zal heronwikkeld worden naar ruim 1.200 nieuwe woningen.

2019

ZBG deelt zijn visie en strategie door de lancering van een nieuwe website.

2016

Breevast en hun partner Imobel verkopen de ontwikkeling RAC Belair in Brussel in verschillende fasen. De kopers zijn Hannover Leasing, Gingko Tree Investments, Real I.S. Smart en andere Belgische investeerders. De totale transactiewaarde bedraagt ongeveer €500 miljoen.

2006

Breevast en American International Group (AIG) verwerven de portefeuille van MPC Münchmeyer Petesen Capital (MPC) voor €1 miljard door middel van een CSFB-partnerschap. Latere financiering komt van Lone Star in de vorm van een Private Equity-partnerschap.

2006

ZBG wordt enige aandeelhouder van Breevast

2003

ZBG neemt ZA Verzekeringen over van Allianz Nederland. In 2013 wordt het bedrijf verkocht aan Delta Lloyd.

2002

ZBG verwerft landbouwmachinedistributeur Mechan Group.

2001

ZBG en Breevast verwerven gezamenlijk de Finance Tower in Brussel van de Federale Regering van België

2000

ZBG verkoopt zijn belang in Del Monte Foods aan de Italiaanse voedings- en drankengroep Cirio, die vervolgens zeggenschap verwerft over de Zuid-Afrikaanse voedingsgroep. De transactie wordt geleid door ABN AMRO M&A-adviesdiensten van ABN AMRO.

2000

ZBG verkrijgt fundamenteel aandeel in aanbieder van elektronische productieservices Neways.

1999

ZBG wordt aandeelhouder van vastgoedontwikkelaar, -investeerder en -beheerder Breevast.

1982

ZBG wordt opgericht door Frank Zweegers nadat hij geïnteresseerd raakt in beleggen.