Wij ontwikkelen, creëren en oogsten fundamenten voor de toekomst.

Over ZBG

ZBG, opgericht door ondernemer Frank Zweegers in 1982, investeert in bedrijven die als doel hebben om de kwaliteit van levens te verbeteren. Daarom investeert ZBG in vastgoedontwikkeling en -investering, in landbouw, en in technologie. Hoewel deze drie sectoren op het eerste gezicht compleet verschillend lijken, hebben ze een ding gemeen: het gebruik van natuurlijke grondstoffen in het productieproces met als resultaat een positieve impact op de toekomst.

Hoe het begon

ZBG is opgericht door Frank Zweegers in 1982. Via ZBG kon hij in bedrijven investeren die helpen een betere toekomst te creëren. Niet gehinderd door traditionele investeringswetmatigheden, koos Frank ervoor om in mensen te investeren, in plaats van in plannen.

Recentelijk heeft het portfolio zich geconcentreerd rondom drie gebieden: vastgoedontwikkeling en -investering, landbouw, en technologie. Hiermee beoogt ZBG een langdurig positief effect op de toekomst van de aarde en de mensen die er wonen te bewerkstelligen.

Ons team

Oprichter

Frank Zweegers

Frank is de oprichter van ZBG Group of Companies. Hij is geboren in Noord-Brabant in een ondernemersfamilie met een achtergrond in de landbouwindustrie. Zijn grootvader, Piet Zweegers Sr, richtte in 1937 zijn eigen bedrijf “PZ” op, waarmee hij voor die tijd geavanceerde apparatuur produceerde. In zijn voetsporen tredend, vonden de vier zonen van Piet de cyclomaaier uit in 1964, een grasmaaier voor de landbouw die tot op heden gebruikt wordt. De interesse in landbouw en de drang om een positieve bijdrage te leveren aan de productiviteit van boeren zit dan ook echt in Franks bloed.

Meer informatie

Raad van Bestuur

Alexander Villaverde

Alexander maakt sinds 2013 deel uit van het managementteam van ZBG en is verantwoordelijk voor de private equity investeringsstrategie. Voordat Alexander bij ZBG in dienst trad, bekleedde hij verkoop-, strategie- en marketingfuncties in verschillende sectoren - waaronder mode, retail, technologie en media. Zijn brede achtergrond geeft hem goed inzicht in de bedrijfsdynamiek van de verschillende sectoren, wat hem helpt bij investeringsprocessen. Alexander heeft veel ervaring met het initiëren en uitvoeren van on- en off-market transacties, waaronder due diligence, schuld- en equity-financiering, juridische kaders, fiscale structuren, alsmede governance en joint ventures bij zowel particuliere als beursgenoteerde ondernemingen. Alexander bekleedt naast deze functie een aantal bestuursfuncties bij portefeuillebedrijven van ZBG. Alexander heeft een MBA in Finance van Nyenrode Universiteit, een Master in Marketing van Kellogg School of Management (Chicago, Illinois) en hij studeerde Bedrijfskunde aan het Endicott College in Beverly, Massachusetts.

Henk Brouwer

Na 10 jaar te hebben gewerkt bij een private equity firma met een focus op vastgoedinvesteringen, kwam Henk Brouwer in 1993 bij Breevast als CFO en in 2000 werd hij CEO. Henk is een zeer ervaren senior executive met meer dan 35 jaar ervaring in vastgoedinvestering en -ontwikkeling. Met ervaring bij zowel beursgenoteerde als private bedrijven is Henk gewend om haute investment en financiële structuren op te zetten en te implementeren. Hij heeft een postgraduate Master of Real Estate (MRE) van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij lid van AFIRE en INREV, de koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam, alsmede van de Alumni Sociëteit van de Masters of Real Estate van de Amsterdam School of Real Estate.

Raad van Commissarissen

Joost van Heyningen Nanninga

Lid van de Raad van Commissarissen

Joost van Heyningen Nanninga is lid van de Raad van Commissarissen sinds 2009. Hij is partner bij Egon Zehnder International en heeft naast zijn rol bij ZBG meerdere bestuurlijke en adviserende functies. Hij heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, en heeft een MBA van INSEAD.

Erik van de Merwe

Voorzitter van de Raad van Commissarissen

Erik van de Merwe is voorzitter van de Raad van Commissarissen sinds oktober 2017. Hij heeft meerdere functies bekleed in de bankenwereld en was lid van de raad van toezicht van Rabobank en Achmea tot 2016. Hiernaast heeft hij meerdere bestuurlijke en adviserende functies. Hij heeft gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg

Sipko Schat

Lid van de Raad van Commissarissen

Sipko Schat is lid van de Raad van Commissarissen sinds 2018. Voorheen was hij lid van de raad van bestuur van Rabobank Nederland. Hij bekleedt op dit moment meerdere functies als adviseur en toezichthouder. Sipko Schat is meester in de rechten. Hij studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen.