Ondernemen in het DNA

Over Frank Zweegers

Frank Zweegers is de oprichter van ZBG en werd geboren in het zuiden van Nederland, in een familie van ondernemers: allemaal met een uitgebreide staat van dienst in de landbouwindustrie.  

Lees verder

Na de middelbare school begon Frank zich te interesseren voor investeren. Niet gehinderd door geldende conventies of andere vooroordelen uit de industrie, heeft Frank zich vanaf zijn eerste investering altijd primair gericht op het investeren in mensen. Hij gelooft in het stimuleren van de ondernemersgeest in de leidinggevenden van de bedrijven in zijn portfolio. Ook gelooft hij in investeren in ondernemingen die – zowel op financieel als materieel vlak – duurzame waarde op lange termijn creëren. Op ieder gebied hebben de bedrijven van ZBG als doel om natuurlijke elementen van de aarde te gebruiken om het leven van mensen te verbeteren.

Piet Zweegers sr., de grootvader van Frank Zweegers, begon zijn eigen bedrijf “PZ” in 1937, waarmee hij dorsmachines en molens produceerde: geavanceerde werktuigen voor die tijd. In navolging van Piet traden zijn zonen, Piet jr., Andre, Tony en Jan, in zijn voetsporen met de uitvinding van de cyclomaaier in 1964. Deze cyclomaaier, een grasmaaier voor de landbouw, is vandaag de dag nog steeds in gebruik.